30/03/2017 07:20:00
 
Το Ινστιτούτο Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας (ΙΜΜΕ), το Τμήμα Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου οργανώνουν Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Το Δικαίωμα Ελευθερίας της Έκφρασης στην Ψηφιακή Εποχή». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Απριλίου 2017 στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Γλώσσες του Συνεδρίου θα είναι η Ελληνική και η Αγγλική, με δυνατότητα μετάφρασης στο επίσημο μέρος.
Στο Συνέδριο θα λάβουν μέρος ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες των ΜΜΕ από 8 χώρες, με 25 ανακοινώσεις πάνω σε διάφορες πτυχές του θέματος.
Το επίσημο μέρος έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα ΟΥΝΕΣΚΟ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας τη Δευτέρα, 3 Απριλίου και ώρα 19:00, στη διάρκεια του οποίου θα γίνουν χαιρετισμοί εκ μέρους των οργανωτών του Συνεδρίου. Την έναρξη εργασιών θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης.
Κύριος ομιλητής στο επίσημο μέρος θα είναι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δρ. Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος θα αναπτύξει ομιλία με θέμα «Σκέψεις και προβληματισμοί για την ελευθερία έκφρασης στην ψηφιακή εποχή». Στο επίσημο μέρος επίσης, θα τιμηθεί ο κύπριος καθηγητής στο City, University of London, Πέτρος Ιωσηφίδης, για τη μεγάλη προσφορά του στο τομέα της Επικοινωνίας και των ΜΜΕ.

Ο Δρ. Ιωσηφίδης θα είναι ο κύριος ομιλητής στο ακαδημαϊκό μέρος του Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Απριλίου. Η ομιλία του θα έχει θέμα «Social Media and Post-Truth Politics».Οι εργασίες του ακαδημαϊκού μέρους του συνεδρίου θα αρχίσουν στις 9:30 το πρωί και θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Τρίτης, 4 Απριλίου, με την συναγωγή συμπερασμάτων.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι είναι ευπρόσδεκτοι.

Μέγας χορηγός: RCB Bank