26/12/2016 09:57:00
Συμπλήρωσε 110 χρόνια ηχητικής παρουσίας
ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΕΧΕΙ ΓΕΝΕΘΛΙΑ....
Μπορεί η εφεύρεση του ραδιοφώνου να έχει "πατενταριστεί" το 1897 από τον Μαρκόνι, ωστόσο η πρώτη ηχητική εκπομπή - λόγος μετά μουσικής, ανήκει στον καναδό Reginald Aubrey Fessenden.

Παραμονές Χριστουγέννων του 1906. Brant Rock. Μασαχουσέτη των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο καναδός εφευρέτης απολαμβάνει χριστουγεννιάτικα τραγούδια γρατζουνώντας το βιολί του, πειραματιζόμενος ταυτόχρονα με το ραδιοφωνικό πομπό του. Με τη βοήθεια της συζύγου και δύο φίλων που βρίσκονται στο σπίτι και τραγουδούν γνωστά χριστουγεννιάτικα άσματα προσπαθεί να μεταδώσει ραδιοφωνικά τον ξεχωριστό αυτό ήχο στη γύρω περιοχή.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα οι ασυρματιστές των πλοίων που είναι αγκυροβολημένα στην περιοχή, διαπιστώνουν έκπληκτοι ότι οι ασύρματοι λαμβάνουν μια γνωστή μελωδία. «Άγια νύχτα» συνοδευόμενη από ένα απόσπασμα από τη Βίβλο. Η έκπληξη τεράστια. Λίγο η ιδιαιτερότητα της νύχτας, λίγο το ποτό που έρεε άφθονο, οι ναυτικοί που ήταν υπηρεσία στα πλοία νόμισαν προς στιγμή ότι έφθασε η ώρα της "Δευτέρας Παρουσίας" κι άρχισαν να σταυροκοπιούνται. Όμως είχαν λάθος.

Βέβαια μπορεί η επάνοδος του Θεανθρώπου στη Γή να πήρε αναβολή, ωστόσο εκείνο το βράδυ ένα άλλο μεγάλο θαύμα είχε συντελεστεί...