22/05/2016 07:58:00

Δεν ξέρω ποια ειναι τα δικά σας συμπεράσματα, όμως η προεκλογική περίοδος που - ευτυχώς - τελειώνει σήμερα σε μένα τουλάχιστον προκάλεσε έντονα συναισθήματα απογοήτευσης.

 Τα ίδια ρητορικά σχήματα, πανομοιότυπο περιεχόμενο, κούφιες υποσχέσεις, κουραστικοί μονόλογοι, πολιτικός αυτισμός, χιλιοειπωμένα επιχειρήματα, δαίμονες και άγγελοι αγκαλιασμένοι σε ένα άνευ ουσίας και ενδιαφέροντος πολεμικό ταγκό. Ακόμα κι αυτά τα νέα εργαλεία επικοινωνίας και κοινωνικής δικτύωσης που προσφέρει η τεχνολογική ανάπτυξη, χρησιμοποιήθηκαν κατα τρόπο πατροπαράδοτο ετσι ώστε να λειτουργουν σαν  μονοχνωτα προπαγανδιστικά όργανα.
Και τι να πει κανείς για τους εκατοντάδες υποψήφιους
.... Μπορεί η Κύπρος να μην εχει οικονομικό πλεόνασμα, σε ό,τι όμως αφορά στη μωροφιλοδοξία και ανοησία δεν πρέπει να έχει παράπονο. Άτομα που δεν ξέρουν "να μοιράσουν δυό γαϊδάρων το άχυρο" κρίθηκαν από τα κόμματα ικανοί να νομοθετήσουν. Life style περσόνες, πολιτικά και κοινωνικά αναλφάβητοι,  ελλειμματικές προσωπικότητες, "μαϊντανοί" και λοιπές μετριότητες "κοσμούν" τα ψηφοδέλτια και ζητούν εναγωνίως τη ψηφο μας. Ίσως θεωρηθεί λαϊκισμός, όμως αν όλα αυτά τα εκατομμύρια  που σε συνθήκες  ένδειας ρίχτηκαν άνευ αιδούς στις μυλόπετρες της προεκλογικής εκστρατείας δίνονταν για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, τα κοινωνικά παντοπωλεία θα ειχαν λύσει όχι για μήνες, αλλά για χρόνια το οικονομικό τους πρόβλημα.

Αν βέβαια ο Joseph de Maistre έχει δίκαιο όταν σημειώνει ότι "ο κάθε λαός διαθέτει τους πολιτικούς που του αξίζουν", τότε  θα πρέπει να κοιταχτούμε όλοι στον καθρέφτη. Και τότε, πίσω απο το προφανές, ίσως ανακαλύψουμε όλους αυτούς που κατηγορούμε. Εξάλλου μια φράση κλισέ που φάγαμε στη μούρη σε αυτές τις εκλογες ειναι και το γνωστό "ένας από εσάς"! Ειμαστε άραγε  κι όλοι εμείς οι υπόλοιποι σαν κι αυτούς κι αυτές; Είμαστε  μέρος αυτής της  αλαλάζουσας, θλιβερής και απελπισμένης ομήγυρης των κατα φαντασία πολιτικών; Το αποτέλεσμα της κάλπης ίσως μας δώσει μια απαντηση.