21/05/2015 19:46:00

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

  

Αναχώρηση: 20/7

 Πτήσεις:

LCA – MOW SU 2073 15.05 - 18.45 

MOW – LED SU   14  10.55 - 12.15 

LED – LCA   SU 6217  09.05 - 13.20 

Διανυκτερεύσεις: Μόσχα (3), Αγία Πετρούπολη (3)

 

1η Μέρα: Λάρνακα - Μόσχα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για την Μόσχα με απευθείας πτήση. Άφιξη παραλαβή από τους αντιπροσώπους μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση δωματίων.  Το βράδυ θα έχουμε πανοραμική ξενάγηση στην νυχτερινή Μόσχα.

 

2η Μέρα: Μόσχα - Ξενάγηση

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για να γνωρίσουμε την κοσμοπολίτικη Μόσχα που ζει στις μέρες μας μια πραγματική αναγέννηση - την μετατροπή της σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και πολύμορφες πόλεις. Σ’ αυτή χτυπά η καρδιά της Ρωσίας – είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες και πολύμορφες πόλεις, είναι το πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό της κέντρο. Μεταξύ άλλων θα δούμε τη ξακουστή κόκκινη πλατεία, (εξωτερικά) το ναό του Αγίου Βασιλείου, τον καθεδρικό Ναό της Παναγίας Καζάν, Ορθόδοξη Ρωσική εκκλησία κοντά στη Κόκκινη Πλατεία, το πολυκατάστημα GUM, τη Λίμνη Patriarshye, και το ναό του Σωτήρος. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό (προαιρετικά). Συνεχίζουμε τη περιήγηση μας με το μουσείο του Μποροντίνο, το πάρκο της Νίκης, στους εξωτερικούς χώρους του Πανεπιστημίου Λομονόσωφ, και του κεντρικού σταδίου Λουζνικί και τελειώνει η μέρα μας με την πανοραμική θέα της πόλης από το Sparrow Hills. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η Μέρα: Μόσχα - Κρεμλίνο - Νοβοντέβιτσι

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε το Κρεμλίνο το οποίο αποτελεί και το αρχαιότερο τμήμα της πρωτεύουσας καθώς και το ιστορικό κέντρο. Το Κρεμλίνο ήταν αρχικά ένα μεσαιωνικό κάστρο το οποίο εξελίχθηκε σε μορφή ακροπόλεως με την πάροδο των χρόνων. Αρχιτεκτονικό χαρακτηριστικό αποτελεί το εξωτερικό τείχος και το οχυρωματικό συγκρότημα με τους 20πύργους που μέχρι σήμερα συντηρείται σε καλή κατάσταση. Το Κρεμλίνο αποτελούσε έδρα των τσάρων, και σήμερα διατηρείται σαν έδρα του Προέδρου της Ρωσίας. Πέραν από τα οχυρωματικά έργα περιλαμβάνει και διάφορα εκκλησιαστικά κτίρια και μουσείο. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό ή καφέ (προαιρετικά) και συνεχίζουμε για το γυναικείο μοναστήρι Νοβοντέβιτσι, επίσκεψη στο Μετρό  και βόλτα στην αγορά Αρπάτ. Εν συνεχεία (19.00hrs) θα έχουμε δείπνο στο πλοίο Radisson Flotilia. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. 

 

4η Μέρα: Μόσχα - Αγία Πετρούπολη- Φρούριο Πέτρου και Παύλου

Μετά το πρωινό  μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μόσχας και να πάρουμε τη πτήση για την Αγία Πετρούπολη, γνωστή ως η «Βενετία του Βορρά». Η πόλη είναι κτισμένη πάνω σε σύμπλεγμα μικρών νησιών που χωρίζονται από φυσικά και τεχνητά κανάλια και επικοινωνούν μεταξύ τους με γέφυρες. Η πόλη αυτή συνδυάζει κουλτούρα και αριστοκρατικότητα, το μοντέρνο με το παραδοσιακό. Πρώτος σταθμός το Μνημείο της Πολιορκίας της Αγίας Πετρούπολής και στη συνέχεια θα δούμε τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης με ολιγόλεπτη στάση σε αρκετά από αυτά. Μεταξύ αυτών θα δούμε την πλατεία των ανακτόρων, τα χειμερινά ανάκτορα, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Ισαάκ, το ναό της Παναγίας του Καζάν, το ναό της Αναστάσεως, το ναυαρχείο, την λεωφόρο Νέφσκι. Τελευταίος σταθμός μας το κάστρο του Πέτρου και Παύλου, το παλαιότερο μνημείο στην ιστορία και την αρχιτεκτονική της πόλης. Μέσα στη εκκλησία του κάστρου βρίσκονται οι τάφοι των Τσάρων. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση δωματίων. Δείπνο και διανυκτέρευση.  

 

5η Μέρα: Ερμιτάζ

Μετά το πρωινό μας επίσκεψη σε ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, το μουσείο ΄Ερμιτάζ και μεγαλύτερο μουσείο στο κόσμο. Το μουσείο φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή από ρωσικά και όχι μόνο έργα τέχνης και αποτελείται από έξι κτήρια, με μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο το Χειμερινό Ανάκτορο της Αγίας Πετρούπολης, πρώην οικία των Τσάρων. Το μουσείο άνοιξε τις πύλες του στο κοινό περί το 1852. Σήμερα διαθέτει περισσότερα από 3,000 εκθέματα, μεταξύ των οποίων έργα των Μονέτ, Ντα Βίτσι, Ρέμπραντ, Μικέλαντζελο κ.α.. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για ψώνια και βόλτες. Δείπνο. Το βράδυ θα έχουμε μιας ώρας κρουαζιέρα στα κανάλια και πανοραμική νυκτερινή περιήγηση της πόλης.

 

6η Μέρα: Πετροτβάρετς Θερινά Ανάκτορα των Τσάρων

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τα θερινά ανάκτορα (Πετροντβόρετς) που βρίσκονται 29χλμ από την Αγία Πετρούπολη, στις δυτικές όχθες του φιλανδικού κόλπου. Είναι κτισμένα από τον Μεγάλο Πέτρο και συμβολίζουν την νίκη του Ρωσικού στρατού ενάντιων των Σουηδών. Το Πετροτβάρετς όπως ονομάζονται στα  Ρώσικα, αποτελούνται από ένα μεγάλο παλάτι και τα πανέμορφα πάρκα με τα μεγαλύτερα σιντριβάνια που υπάρχουν στο κόσμο, ένα αληθινό στολίδι της ρωσικής αρχιτεκτονικής. Το βράδυ θα έχουμε αποχαιρετιστήριο δείπνο σε παραδοσιακό ρωσικό εστιατόριο με μουσική και φολκλορικό πρόγραμμα.

 

7η  Μέρα: Αγία Πετρούπολη - Λάρνακα

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε τη πτήση για τη Λάρνακα, με τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις από μια χώρα που είναι από τις πλουσιότερες στον κόσμο σε κουλτούρα ιστορία και πολιτισμό.  ΤΙΜΗ: 

€1350 (σε δίκλινο)

€1600 (σε μονόκλινο)

 

Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Μόσχα - Αγία Πετρούπολη - Λάρνακα με Aeroflot

• Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων (€145)

• Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με πρόγευμα

• 4 δείπνα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

• 1 δείπνο σε τοπικό παραδοσιακό εστιατόριο “PODVORYE” με μουσική, και φολκλορικό πρόγραμμα με απεριόριστο ποτό (κρασί / βότκα)

• Νυκτερινή κρουαζιέρα στη Μόσχα με δείπνο

• Κρουαζιέρα 1ώρας στη Αγία Πετρούπολη

• Μεταφορές, εκδρομές  και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

• Τοπικοί Ελληνόφωνοι Ξεναγοί

• Αρχηγός/ Συνοδός του σταθμού

• Εισιτήρια εισόδων για το Μποροντίνο, Κρεμλίνο, Νοβοντέβιτσι, Μετρό, φρούριο Πέτρου και Παύλου, Ερμιτάζ και τα θερινά Ανάκτορα Πέτροτβάρετς (πάρκο και παλάτι)

• Τέλη εγγραφής στα ξενοδοχεία

• Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας

• Φ.Π.Α. 

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

• Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα

• ‘Έξοδα για έκδοση Βίζας για την Ρωσία €50 (Κυπριακά Διαβατήρια)*

• Δικαιώματα εισόδων προαιρετικά εκτός αυτά που αναφέρονται πιο πάνω

• Ποτά στα γεύματα

• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό

 

 Ξενοδοχεία:

Μόσχα:                   NOVOTEL CENTRE 4*

Αγία Πετρούπολη:  CROWNE PLAZA LIGOVSKY 4+*