08/02/2015 11:33:00

 

Συνοδός: Γιώργος Παυλίδης

Πληροφορίες - Κρατήσεις: TOP KINISIS

Αναχώρηση: 9 Απριλίου

Πτήσεις :

LCA - HER   A3 915  19.00 - 20.30

HER - LCA   A3 914  21.10 - 22.40

 

Διανυκτερεύσεις: Ηράκλειο (1), Χανιά (4)

 

1η Μέρα: Λάρνακα - Ηράκλειο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για Ηράκλειο. Άφιξη, παραλαβή από τους αντιπροσώπους μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση δωματίων και διανυκτέρευση.

 

2η Μέρα: Ηράκλειο - Μονή Αρκαδίου - Ρέθυμνο - Χανιά

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για τα Χανιά. Πρώτος μας σταθμός η Μονή Αρκαδίου, κτισμένη σε απόσταση 23χλμ από το Ρέθυμνο, είναι σύμβολο αγώνα και ελευθερίας του Κρητικού Ναού.

Είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα και των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Επιγραφή που σώζεται στην πρόσοψη της βάσης του κωδωνοστασίου αναφέρει ότι ο ναός κτίστηκε το 1587 κατά την εποχή της ενετοκρατίας. Η άξια θαυμασμού πρόσοψη από λαξευτό πωρόλιθο με τα γοτθικά τόξα και οβελίσκους, τα αναγεννησιακά ανθέμια, τα κορινθιακά κυμάτια της όψιμης αναγέννησης και τις μπαρόκ σπείρες, αποτελούν μία μοναδική σύνθεση.

Ο Κωνσταντίνος Γιαμπουδάκης έχει συνδέσει ιστορικά το όνομά του με τη Μονή Αρκαδίου και τον απελευθερωτικό αγώνα των κρητικών, όταν κατά την επανάσταση του 1866-1869 ανατίναξε την πυριτιδαποθήκη μετά την απόφαση των πολιορκημένων αγωνιστών από τους Τούρκους, επιλέγοντας την αυτοθυσία από την παράδοση.
Συνεχίζουμε για τον επόμενο σταθμό μας το Ρέθυμνο. Η παλιά πόλη του Ρεθύμνου διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τον πολεοδομικό της ιστό, όπως διαμορφώθηκε κατά την διάρκεια της Βενετοκρατίας. Μεταξύ άλλων θα δούμε τα Ενετικά διατηρητέα κτίρια, το κάστρο της Φιορέτσας και τις κρήνες του Ριμόντι. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετικό γεύμα ή καφέ και για βόλτα στα στενά δρομάκια της πόλης. Τελευταίος μας σταθμός για επίσκεψη είναι οι τάφοι των Βενιζέλων που βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα από τα Χανιά.  Είναι ένα από τα δημοφιλή σημεία που προσφέρουν πανοραμική θέα προς τα Χανιά. Εδώ βρίσκονται οι τάφοι του Ελευθέριου Βενιζέλου και του γιου του, καθώς και η μικρή εκκλησία του Προφήτη Ηλία. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση δωματίων. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την λειτουργία του Επιταφίου σε μια από τις εκκλησίες της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η Μέρα: Χανιά

Πρόγευμα και σήμερα θα γνωρίσουμε την πόλη των Χανιών, η οποία σύμφωνα με τα αρχαιολογικά δεδομένα είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας Κυδωνίας. Η παλαιά πόλη έχει χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο και εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τη γραφικότητά της από την πρώτη στιγμή με τα Βυζαντινά και ενετικά τείχη της, τα χριστιανικά και μουσουλμανικά μνημεία της, τα στενά δρομάκια με τα βενετσιάνικα αρχοντικά.

 Στη περιήγηση μας θα δούμε το βενετσιάνικο λιμάνι, που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη κίνηση, όπου ξεχωρίζουν ο φάρος, το φρούριο Φιρκάς, και το τζαμί Χασάν πασά. Θα δούμε τη Δημοτική αγορά, την αγορά δερμάτινων ειδών, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο στεγάζεται στο καθολικό της ενετικής μονής του Αγίου Φραγκίσκου, το Λαογραφικό και το Ναυτικό Μουσείο.

Η σύγχρονη πόλη, απλωμένη γύρω από την παλαιά, έχει καλή ρυμοτομία, ανοιχτούς δρόμους, όμορφες πλατείες και καλοδιατηρημένα νεοκλασικά κτίρια.

Συνεχίζουμε για τη Μονή της Χρυσοπηγής που βρίσκεται 3χλμ. από τα Χανιά και μοιάζει με κάστρο λόγου του ότι το καθολικό βρίσκεται στο κέντρο και τα κελιά των μοναχών και οι υπόλοιποι χώροι είναι κτισμένοι γύρω από την Μονή και έτσι δημιουργούν ένα οχυρωματικό περίβολο. Η Μονή είναι αφιερωμένη στην Παναγία τη Ζωοδόχο Πηγή που εορτάζει Παρασκευή του Πάσχα όπου μαζεύονται χιλιάδες πιστών για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα.

 Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία της Ανάστασης σε μια από τις εκκλησίες της πόλης. Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα και άλλα τοπικά εδέσματα. Διανυκτέρευση.

 

4η Μέρα: Χανιά - Θέρισο

Σήμερα, μέρα του Πάσχα, η μέρα μας θα είναι πιο χαλαρή. Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για το παραδοσιακό χωριό Θέρισο, 16χλμ νότια των Χανιών, σε υψόμετρο 580μ. Θα περάσουμε τον οικισμό Περιβόλια και στη συνέχεια θα μπούμε μέσα στο πανέμορφο Θερισιανό Φαράγγι. Το κεντρικό τμήμα του φαραγγιού έχει μήκος 6χλμ. Φημισμένο ορεινό χωριό, χτισμένο στις υπώρειες των Λευκών Oρέων, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στους απελευθερωτικούς αγώνες του κρητικού λαού εναντίον των Τούρκων κατά το 19ο αι. Θα δούμε το στρατηγείο του Βενιζέλου όπου σήμερα στεγάζεται και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο. Στη πλατεία του χωριού έχει στηθεί ο ανδριάντας του μεγάλου Έλληνα πολιτικού.   Ακολουθεί πασχαλινό γεύμα σε τοπική ταβέρνα με παραδοσιακά εδέσματα. Επιστροφή στα Χανιά. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη.

Περιπλανηθείτε στις συνοικίες εντός των τειχών και απολαύστε το καφέ σας σε ένα από τα καφέ που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα. Διανυκτέρευση.

 

 5η Μέρα: Χανιά - Σφακιά - Φραγκοκάστελο

Πρόγευμα και σήμερα θα έχουμε μια εκδρομή στη πιο αυθεντική περιοχή της Κρήτης, τα Σφακιά  που βρίσκονται 74χλμ από τα Χανιά, στη νοτιοδυτική άκρη της Κρήτης και βρέχεται από το Λιβυκό πέλαγος. Βρίσκεται σε μια περιοχή που κυριαρχεί το ορεινό στοιχείο όπου χαρακτηρίζονται από τη φυσική ομορφιά του άγριου ορεινού τοπίου που συνδυάζεται μοναδικά με τη θάλασσα. Θα περάσουμε από τις Βρύσες, το χωριό με τα τρεχούμενα νερά, ανηφορίζουμε μέχρι το οροπέδιο Ασκύφου και την Ιμπρο και αμέσως μετά αρχίζει η κατάβαση προς τα παράλια. Τα Σφακιά έχουν τη δική τους θέση στην ελληνική ιστορία, χάρη στους αγώνες των κατοίκων τους κατά των Τούρκων. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και καφέ.

Συνεχίζουμε για την νότια ακτογραμμή, σε μια ακρογιαλιά του Λιβυκού πελάγους όπου βρίσκεται το Φραγκοκάστελο. Είναι γνωστό για το ομώνυμο βενετσιάνικο κάστρο που σώζεται σε πολύ καλή κατάσταση, τις όμορφες παραλίες του και τους Δροσουλίτες, τα φαντάσματα που εμφανίζονται στο Φραγκοκάστελλο το χάραμα κάθε Μάιο, από όπου πήρα και το όνομα τους λόγω του ότι εμφανίζονται με την πρωινή δροσιά. Επιστροφή στα Χανιά. Το βράδυ θα έχουμε δείπνο μετά μουσικής και διασκέδαση σε ταβέρνα των Χανιών.


6η Μέρα: Χανιά - Ανώγεια - Ηράκλειο - Λάρνακα

Πρόγευμα και αναχωρούμε με τις αποσκευές μας για το Ηράκλειο με πρώτο σταθμό τα Ανώγεια, ένα ορεινό χωριό κτισμένο σε υψόμετρο 700μ, όπου οι κάτοικοι μας επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις.  

Το χωριό έγινε ευρύτερα γνωστό από την ιστορία της αντίστασης των κατοίκων του προς τους κατακτητές Τούρκους και Γερμανούς. Τα Ανώγεια έχουν επίσης σπουδαία παράδοση στη μουσική μιας και είναι η γενέτειρα του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη, του Βασίλη Σκουλά και του Ψαραντώνη. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και μετά ακολουθεί επίσκεψη στο σπίτι του Ξυλούρη και περιήγηση στο χωριό.

Αναχωρούμε για το πόλη του Ηρακλείου όπου φθάνοντας θα έχουμε σύντομη περιήγηση της πόλης. Αμέσως μετά μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου για να πάρουμε τη πτήση της επιστροφής στη Λάρνακα.

 

Τιμές:

Δίκλινο:          € 695

Μονόκλινο:    € 885

Παιδί 2-12χρ: € 500

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα - Ηράκλειο - Λάρνακα με Aegean Airlines
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
 • 1 διανυκτέρευση στο Ηράκλειο στο ξενοδοχείο Astoria 4* με πρόγευμα
 • 4 διανυκτερεύσεις στα Χανιά στο ξενοδοχείο Samaria 4* με πρόγευμα
 • Νηστίσιμο δείπνο την Μεγάλη Παρασκευή σε τοπικό εστιατόριο
 • Αναστάσιμο δείπνο
 • Πασχαλινό γεύμα με μουσική
 • Δείπνο με μουσική την Δευτέρα του Πάσχα
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός Αρχηγός/Συνοδός
 • Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
 • Δικαιώματα εισόδων προαιρετικά
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο