04/01/2015 21:37:00


Η ιστορια, δυστυχώς αληθινή, που ακολουθεί ενέπνευσε το Θαναση Παπακωνσταντινου για να γράψει το ομώνυμο κομμάτι στον τελευταιο του δισκο "Προσκληση σε δείπνο κυανίου". Διαβάστε το και μετά ακούστε ξανά την υπέροχη δημιουργία του Θανάση...

Πέμπτη 5 Απρίλη 2012 - Βράδυ

Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι θέλει να πάει στο μπακάλικο της γειτονάς του. Πως να κυκλοφορήσει όμως με τόσους μαύρους,κίτρινους, καφέ στους δρόμους βραδιάτικα;
Ευτυχώς υπάρχουν κάτι καλόπαιδα, χρυσαυγίτες τους λένε, πού με πλήρη εξάρτηση - όπλα, κράνη, μπαλάσκες, τσεκούρια αποφασίζουν να βοηθήςουν. Η αποδοχή είναι άμεση.
Συνοδεύουν, λοιπόν, το ηλικιωμένο ζευγάρι μέχρι το μαγαζί (πού ξέρεις μπορεί να μας ψηφίσουν οι κωλόγεροι!).
Πακιστανός δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, έχουν εξαφανιστεί μέχρι να περάσουν οι κατακτητές.Οι κατακτητές του Αγίου Παντελεήμονα, του Περιστερίου, του Κρυονερίου, της Κρήτης, του Έβρου.
Η επιχείρηση στέφεται με επιτυχία και το ηλικιωμένο ζευγάρι επιστρέφει σπίτι του με ασφάλεια και με τα ψώνια στις τσάντες τους.

  Παρασκευή 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 - μεσημέρι

Το ίδιο ηλικιωμένο ζευγάρι προσπαθεί με το αυτοκίνητο του να περάσει μία μη φυλασόμενη διάβαση, στο Κρυονέρι, αλλά το όχημα ανατρέπεται. Από μακρυά, τρείς τύποι μαυριδεροί από ένα ξυλουργείο, Πακιστανοί μάθαμε αργότερα - μπορεί να είναι και οι ίδιοι πού το προηγούμενο βράδυ είχαν κρυφτεί για να αποφύγουν το στρατό κατοχής - τρέχουν να βοηθήσουν. Δεν υπάρχουν λευκοί γι’αυτή τη βρώμικη δουλειά.Το ηλικιωμένο ζευγάρι ικετεύει σε θεούς και δαίμονες, να βρεθούν όλοι οι Πακιστανοί, Ινδοί, Κινέζοι, Αλβανοί, εκεί, εκείνη τη στιγμή, όσοι βρίσκονται στην Ελλάδα - και είναι τόσο πολλοί πού μπορούν να σταματήσουν το τρένο που έρχεται με τα χέρια τους. Εκεί, όμως, δυστυχώς, είναι μόνο τρείς και το τρένο τρέχει πολύ γρήγορα, τόσο γρήγορα πού παίρνει παραμάσχαλα το αυτοκίνητο το ζευγάρι και τους δύο απ’τους τρείς Πακιστανούς και τους αφήνει στο τόπο. Ευτυχώς ένα απ’τα τρία παιδιά τη γλύτωσε με βαριά τραύματα.

Τα θύματα:

 HUMAJUN ANWAR (ΧΑΜΑΓΙΟΥΝ ΑΝΟΥΑΡ) ΕΤΩΝ 18
Ο WAKAR AHMED (ΒΑΚΑΡ ΑΧΜΕΤ) ετών  33
Κι ενα ηλικιωμένο ζευγάρι.

Ελλάδα, χώρα της ντροπής, και γι' άλλους κρύο σπίτι
ξέχασες που 'ναι ιερό το βλέμμα του ικέτη
Τώρα πια οι μισάνθρωποι σε σέρνουν απ' τη μύτη...