17/03/2014 22:28:00

Σίγουρα τα παιδια αξίζουν ωραια πρωινά! Και τα παιδια τα δικά μας, και τα δικά σας, τα παιδια του Χαραλαμπου, της Αισιε, της Φατμέ, της Λούση, της Τσαο λι, τα παιδιά όλονών μας.

Για να εχουν ομως τα παιδια ωραια πρωινά θα πρέπει αυτη η κοινωνία, η καθε κοινωνια, να τους διασφαλίζει τα βασικα τους δικαιώματα: δικαίωμα στη ζωή, δικαίωμα σε καθαρό νερό, σε τροφή, δικαίωμα στην εκπαίδευση, στη υγεία και στη ψυχαγωγία.

Και βέβαια τα παιδια έχουν πάνω απο όλα δικαίωμα στην αγάπη. Εκ της φύσεως τους τα παιδια έχουν την ανάγκη της μητρικής αγάπης. Την ανάγκη αυτη νιώσαμε όλοι μας.....ακόμα και οι καρεκλοκενταυροι των υπουργείων, ναι ναι, ακόμα κι αυτοι....

Όταν αμέσως μετα το φονικό τσουνάμι που έπληξε πριν τέσσερα χρονια την Ιαπωνία τα συνεργεία διάσωσης πασκιζαν να βρουν επιζώντες στα ερείπια, εντόπισαν και το σώμα μιας άτυχης γυναίκας, το οποίο βρισκόταν θαμμένο στα συντρίμμια του σπιτιού της.

Το κουλουριασμένο σώμα έδωσε μία μικρή ελπίδα στους διασώστες ότι η γυναίκα μπορεί να είναι ζωντανή, κάτι που δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκε μιας και το σώμα της ήταν παγωμένο και δύσκαμπτο.

Απογοητευμένοι οι άνδρες διάσωσης συνέχισαν την πορεία τους, ωστόσο μία... εσωτερική δύναμη έσπρωξε τον αρχηγό του συνεργείου να επιστρέψει και να εξετάσει και πάλι το νεκρό σώμα της γυναίκας.
Ψάχνοντας λοιπόν ανάμεσα στα χέρια της, ανακάλυψε ότι σε αυτα τυλιγμένο σε μία κουβέρτα, υπήρχε ένα μωρό , ένα μωρο το οποίο κοιμόταν γαλήνια, χωρίς φυσικά να γνωρίζει τι είχε συμβεί.

Ο μικρούλης σώθηκε χάρη στην θυσία της μητέρας του, ενώ αμέσως τα σωστικά συνεργεία τον μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ότι ήταν υγιέστατος. Ανάμεσα στην κουβερτούλα του, βρέθηκε ένα κινητό το οποίο έγραφε το εξής μήνυμα από την μητέρα του:
«Αν καταφέρεις να επιζήσεις να θυμάσαι μόνο ότι σ' αγαπώ».
Στην Ιαπωνία ο δήμιος που με βίαιο τρόπο χώρισε τη μανα απο το παιδι, ήταν το τσουνάμι. Στην Κύπρο, το ίδιο το Κρατος.
Λενε ότι η ηλιθιότητα ειναι ανίκητη. Κάποιοι άλλοι χαρακτηρίζουν ανίκητη την κρατική γραφειοκρατία. Φανταστείτε τι συμβαίνει όταν αυτα τα δυο έσονται εις σάρκα μια...
Μια ηλίθια γραφειοκρατία. Μπροστα της όλοι και όλα φαντάζουν μικρόβια.
Ενίοτε ενοχλητικά, αλλά μικρόβια.

Νύχτες χωρις χαμόγελο να μην υπάρχουν πια
Το Κρατος ο κροκόδειλος να μας αδειάσει τη γωνιά
Το στόμα του να πάρει και να φύγει μακριά
Αξίζουν τα παιδια, ω ναι, αξίζουν τα παιδια ωραια πρωινά

Καλημέρα στο Υπουργειο εσωτερικών και ειδικα στην Διεύθυνση Αρχείου Πληθυσμού και μετανάστευσης....