14/11/2013 22:21:00

Με την ιδιότητα του πολιτικού συντάκτη είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω απο κοντα όλες σχεδόν τις προσπάθειες που ο Γλαύκος Κληρίδης κατέβαλε για επίλυση του Εθνικού μας προβλήματος. Για μια δεκαετία μαζι με άλλους συναδέλφους ακολούθησα τον πρώην Πρόεδρο σε όλες τις διαδρομές του Κυπριακού, απο τη Γενεύη στο Τραουτπεκ και απο το Λονδίνο στην Γκλιόν... Με την πιο πάνω ιδιότητα κατέγραψα την κάθε του δήλωση, τον κάθε δημόσιο προβληματισμό του, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που ήμουν αυτόπτης και αυτηκοος μάρτυρας των σκέψεων και των ανησυχιών του. Με κάποιους απο τους χειρισμούς και τις αποφάσεις του συμφώνησα, με άλλες διαφώνησα. Αυτό όμως σήμερα δεν έχει σημασία.

Εκείνο που όλοι οφείλουμε να πιστώσουμε στο Γλαύκο Κληρίδη είναι μια πραγματικά ειλικρινή θέληση για να λύσει το πρόβλημα. Επίσης οφείλουμε όλοι να σημειώσουμε τις άριστες γνώσεις, την ικανότητα, την αξιοπρέπεια, το ήθος, αλλά και τη σοβαρότητα που τον διέκριναν ως διαπραγματευτή.

 Ο Γλαύκος Κληρίδης αποτελει μια ξεχωριστή, πληθωρική  ηγετική φυσιογνωμία, η οποία άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του στο Κυπριακό. Ο σεβασμός όλων προς το πρόσωπό του πρέπει να θεωρείται δεδομένος...