11/03/2013 21:41:00

Μισό αιώνα τώρα καλούμε νυχθημερόν τα Η.Ε. να παρέμβουν δυναμικά προκειμένου να λυθεί επιτέλους αυτο το ευλοημένο το Κυπριακό.

Μισο αιώνα τώρα τα βάζουμε με τους Ειδικούς αντιπροσώπους που ο εκάστοτε Γ.Γ. διορίζει προκειμένου να γεφυρώσει τις διάφορες μεταξυ των δύο πλευρών. Ο ένας είναι φιλότουρκος, ο άλλος βρωμά, ο τρίτος ξινίζει.

Μισο αιώνα τώρα και όσοι Γενικοί Γραμματείς επιχείρησαν με τρόπο σοβαρο να επιλύσουν αυτο το ευλοημένο το Κυπριακό, άκουσαν τα εξ αμάξης απο αμφότερες τις πλευρές. Ο ένας είναι άσχετος, ο άλλος είναι μαύρος, ο τρίτος κιτρινιάρης.

Μισό αιώνα τωρα δίνουμε εξετάσεις κι αποτυγχάνουμε παταγωδώς. Τη μια φταίει η τουρκική αδιαλλαξία, που για να μην παρεξηγούμαι όντως είναι το μεγάλο αγκάθι, την άλλη φταίνε τα "απαράδεκτα" σχέδια λύσης που μας κατεβάζουν τα Η.Ε., την τρίτη φταίνε οι ξένοι μεσολαβητές και τα αλλότρια συμφέροντα που εξυπηρετούν.

Μισό αιώνα τώρα μηρυκαζουμε σαν τις αγελάδες αναμένοντας το Άγιο Φως, το οποίο ως δια μαγείας θα εκπονήσει ένα σχέδιο λύσης κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των ελληνοκύπριων μαξιμαλιστών, ούτε κάν των μετριοπαθών.

Μισό αιώνα τώρα στο όνομα δήθεν της προσπάθειας για δίκαιη λύση του ευλοημένου του Κυπριακού κτίζουμε τείχη αναμεσόν μας, γράφουμε εμβατήρια, ύμνους και διθυράμβους, ξιμαρίζουμε τους τοίχους και τις ψυχές μας με κενά συνθήματα, αφήνουμε τους καιροσκόπους να οικοδομούν πολιτικές καριέρες, επιτρέποντας στον κάθε κομπλεξικό να καθορίζει γραμμη πλεύσης και να διαμορφώνει κοινή γνωμη.

Μισο αιώνα τωρα κι ακόμα Κυριε Πρόεδρε δεν εμαθαμε τι πάει να πει διπλωματικός, πολιτικός  τρόπος αντιμετώπισης των εξελίξεων.

Τι θα πει σιόρ, " δεν θα επιτρέψω σε όποιονδήποτε να επιβάλει χρονοδιαγράμματα" κ.λ.π. κ.λ.π.; Μα αυτός ο οποιοσδήποτε κυριε Πρόεδρε που ωρύεσαι, είναι ο Γενικός Γραμματέας τον οποίο εμείς καλέσαμε να παρέμβει δυναμικά κι αποφασιστικά για να επανεκινήσει η διαδικασία για επίλυση αυτου του ευλοημένου του Κυπριακού! Κι ο Ντάουνερ, όσο και να μας γυρίζει τ´ άντερα είναι ο Ειδικός του αντιπρόσωπος!

Πότε επιτέλους θα βάλουμε πάνω απο τις κα...