11/11/2014 23:27:00

Κύριε πρόεδρε της Δημοκρατίας, αξιότιμοι προσκεκλημένοι, φίλες και φίλοι σας καλωσορίζω στις καινούργιες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του ΑΣΤΡΑ.
Αν μου το έλεγαν πριν 8 χρόνια δεν θα το πίστευα, αν μου το έλεγαν πριν 12 θα τους έβγαζα τρελούς. Κι’ όμως αυτό που χθες φάνταζε ουτοπία, σήμερα είναι μια πραγματικότητα. Και ειλικρινά νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος, αλλά και περήφανος που σήμερα εγκαινιάζουμε και επίσημα το νέο μας σπίτι. 

Η απόφαση για την αγορά του κτιρίου αυτού και η μετατροπή του σε ένα σύγχρονο ραδιοφωνικό σταθμό δεν ήταν καθόλου εύκολη. Έπρεπε να βεβαιωθούμε ότι ο χώρος και οι εγκαταστάσεις ήταν κατάλληλες και πολύ περισσότερο, ότι μπορούμε ν αντέξουμε στο οικονομικό βάρος της αγοράς. Σε μια περίοδο που η οικονομική ολοκλήρωση ευνοεί τους μεγάλους κολοσσούς, εγχειρήματα αυτής της εμβέλειας από μικρές επιχειρήσεις σαν τη δική μας, πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου, μα καθόλου εύκολη υπόθεση. Όμως εμείς το αποτολμήσαμε. Ένας σταθμός με τη δύναμη, την επιρροή και τους φίλους που διαθέτει ο ΑΣΤΡΑ, οφείλει να διαθέτει και τις ανάλογες εγκαταστάσεις.  

Οι δυνατότητες που δημιουργούν τα νέα δεδομένα είναι ασυγκρίτως μεγαλύτερες, απ’ αυτές που διαθέταμε στο παλιό ενοικιαζόμενο κτίριο. Τώρα πια δεν έχουμε δικαιολογίες. Οι υλικοτεχνική υποδομή είναι άριστη και όλα πλέον εξαρτώνται από εμάς τους ιδίους – από τον επαγγελματισμό, το μεράκι και την αγάπη μας για αυτό που κάνουμε. 

Βέβαια η αγορά και η νέα μεγάλη επένδυση ήρθε σε μια δύσκολη στιγμή για την οικονομία του τόπου. Η περίοδος των ισχνών αγελάδων αγγίζει και τα ΜΜΕ. Οι επιχειρήσεις παρουσιάζονται διστακτικές, περιορίζοντας – κακώς κατά την άποψή μας, τα κονδύλια της διαφήμισης. Το κούμπωμα, η ανασφάλεια και η έλλειψη ρευστότητας προκαλούν σοβαρά προβλήματα στον τομέα της είσπραξης. Όμως εμείς εδώ στον ΑΣΤΡΑ είμαστε ιδιαίτερα πεισματάρηδες και δεν συνηθίζουμε  να τα βάζουμε κάτω. Αντίθετα, όπως και σ αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν, έτσι και τώρα θ’ ανασκουμπωθούμε και θ ανατρέψουμε τα αρνητικά δεδομένα. Ήδη μετά το πρώτο ταρακούνημα, καταφέραμε να συγκρατήσουμε την καθοδική πορεία των πωλήσεων. Αν μάλιστα κάποια διαφημιστικά γραφεία φανούν λίγο πιο δίκαια μαζί μας και αν οι μεγάλες ως επί το πλείστον επιχειρήσεις ξεπεράσουν το ψυχολογικό κυρίως σοκ που τους προκάλεσαν οι σπερματολογίες περί βαθιάς, παρατεταμένης οικονομικής κρίσης με τεράστιες δήθεν συνέπειες, η εικόνα θα αλλάξει και θ’ αποκτήσει πιο έντονα ζωηρά χρώματα...
 Βασική επίσης προϋπόθεση επιτυχίας είναι και η διατήρηση του προϊόντος που για χρόνια τώρα εκπέμπει ο σταθμός στα ίδια ψηλά ποιοτικά επίπεδα.

Τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων συμπίπτουν χρονικά με τη συμπλήρωση 15 χρόνων ζωής του ΑΣΤΡΑ. Θα ‘λεγα μάλιστα ότι αποτελούν την απαρχή μιας σειράς εκδηλώσεων που θα γίνουν εντός του 2009 και που θα είναι αφιερωμένες στα δεκαπεντάχρονα του σταθμού. Ενδεικτικά σας ενημερώνουμε ότι εκτός των καλοκαιρινών εκδρομών που διοργανώνει ο ΑΣΤΡΑ, το Σεμπτέβρη θα πραγματοποιήσουμε μια πανηγυρική κρουαζιέρα σε Λίβανο – Συρία, τον ίδιο μήνα θα διοργανώσουμε μια υπέροχη ελπίζουμε λαϊκή βραδιά, τον Οκτώβρη θα έχουμε το τρίτο φεστιβάλ περιβάλλοντος, ενώ προτού τελειώσει ο χρόνος θα πραγματοποιήσουμε μια μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση με πλούσιο περιεχόμενο. Άρα για τα 15χρονα, τα επιτεύγματα, τους στόχους και τους μελλοντικούς σχεδιασμούς του ΑΣΤΡΑ θα μας δοθεί η ευκαιρία να μιλήσουμε στο εγγύς μέλλον.
 
Σήμερα θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν στη λήψη της απόφασης για αγορά, όσοι δηλαδή πείστηκαν ή υπέκυψαν στο στενό μαρκάρισμα που τους έκανα, αλλά κυρίως θέλω να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν στην ολοκλήρωση των αναγκαίων μετατροπών. Θέλω να ευχαριστήσω το Συμβούλιο, τους συναδέλφους, τους τεχνικούς και τους συνεργάτες που βοήθησαν έτσι ώστε το όλο έργο να περατωθεί εγκαίρως. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ οφείλω να δώσω στον φίλο Χρίστο Βακανά που αφιλοκερδώς εργάστηκε μαζί μας οργανώνοντας και καθοδηγώντας τα βήματά μας, όπως και στη συνάδελφο Άντρη Ζαχαρίου, η οποία κυριολεκτικά με την κοιλιά στο στόμα δούλεψε όσο κανείς άλλος για τη δημιουργία αυτών των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων.

Βέβαια αν ήταν στο χέρι μου θα έδινα στο κτίριο αυτό το όνομα του εμπνευστή της ιδέας για απόκτηση ιδιόκτητων εγκαταστάσεων του ΑΣΤΡΑ. Όταν όλοι οι άλλοι βλέπαμε χάμω προσπαθώντας να βρούμε τρόπο να κρατήσουμε την ισορροπία μας για να μην πέσουμε στο βάραθρο και γκρεμοτσακιστούμε, αυτός ατένιζε με αισιοδοξία το μέλλον, έψαχνε γη κάνοντας σχέδια για ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, οι οποίες θα στέγαζαν τόσο το ραδιοφωνικό, όσο και τον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΣΤΡΑ. Αν ήταν στο χέρι μου θα έδινα στο κτίριο αυτό το όνομα ενός συναδέλφου που μας εγκατέλειψε νωρίς αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο κενό. Αν ήταν στο χέρι μου θα έδινα στο κτίριο το όνομα του Γιαννή, του ανθρώπου που για 15 χρόνια τώρα αποτελεί τη ψυχή του ΑΣΤΡΑ 92.8.